­

αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη, διάβρωση δοντιών, κιτρικό οξύ, χάλασμα δοντιών και αναωυκτικά, Can Sugar Free Foods and Drinks Damage Your Teeth, Τσαλιγοπούλου Ευθυμία, Λαγκαδά 130, Τηλέφωνο 2310 822572, οδοντίατρος, οδοντιατρικές υπηρεσίες, δόντια, υγεία στόματος, οδοντιατρική υγεία,  οδοντιατρείο, odontiatros, odontiatrikes upiresies, dontia, odontiatreio, odontiatriki ygeia, ygeia stomatos

 

Η τερηδόνα είναι μια κατάσταση όπου τα μικρόβια που βρίσκονται στο στόμα, μεταβολίζουν τις τροφές και ειδικότερα τη ζάχαρη, παράγοντας οξέα που καταστρέφουν τα δόντια.
Ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι αποφεύγοντας την ζάχαρη γλιτώνει από τον κίνδυνο τερηδόνας,  όμως η αλήθεια είναι ότι αντί να εκθέσει τα δόντια του σε οξέα που παράγονται από τα μικρόβια, τα εκθέτει σε οξέα που περιέχονται σαν συστατικά στα sugar-freeαναψυκτικά.

Τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη περιέχουν πρόσθετα όπως κιτρικό και φωσφορικό οξύ, που προκαλούν διάβρωση στο σμάλτο των δοντιών (μέχρι και στο 1/3).

Τι να προσέξετε:

  1. Ελέγξτε εάν στα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη περιέχονται οξέα όπως κιτρικό-φωσφορικό.
  2. Μετά την κατανάλωση προϊόντων με οξέα, ξεπλύνετε καλά το στόμα σας με άφθονο νερό και βουρτσίστε τα δόντια σας μετά από 30’. (Αμέσως μετά την κατανάλωση θα προκαλέσετε αποτριβή στο σμάλτο που έχει μαλακώσει από την επίδραση των οξέων).
  3. Μασήστε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη που προκαλεί αυξημένη παραγωγή σάλιου και θα εξουδετερώσει τα οξέα.

ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας  2310 822572
­