­

βούρτσισμα, τερηδόνα, ουλίτιδα, χάλασμα δοντιού, vourtsisma, teridona, oulitida, xalasma dontiou, Τσαλιγοπούλου Ευθυμία, Λαγκαδά 130, Τηλέφωνο 2310 822572, οδοντίατρος, οδοντιατρικές υπηρεσίες, δόντια, υγεία στόματος, οδοντιατρική υγεία,  οδοντιατρείο, odontiatros, odontiatrikes upiresies, dontia, odontiatreio, odontiatriki ygeia, ygeia stomatos

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από έρευνα του Delta Dental Oral Health and Well-being που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της American Dental Association, περισσότερο από το 30% των Αμερικανών δεν βουρτσίζει αρκετά (μειωμένος χρόνος βουρτσίσματος), και το 23% των ενηλίκων περνάει δύο ή περισσότερες ημέρες χωρίς να βουρτσίζουν τα δόντια τους κατά το προηγούμενο έτος.

Τι συμβαίνει αν δεν βουρτσίσουμε για:

Μια μέρα: μετά από  ένα 24ωρο, ένα λεπτό στρώμα της πλάκας (μια κολλώδης εναπόθεση στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών σχηματισμένη από βακτήρια) αρχίζει να σχηματίζεται. Δεν υπάρχει ακόμα πραγματική ζημία, αλλά έχει αρχίσει να δρομολογείται». Η κακή αναπνοή εμφανίζεται μέσα σε δύο ημέρες.

Μια εβδομάδα: "Μετά από περίπου επτά ημέρες χωρίς βούρτσισμα, η συσσώρευση της πλάκας γίνεται μεγαλύτερη έχοντας και δυσάρεστη οσμή. Επίσης, μεταξύ τριών ημερών  και μίας εβδομάδας, θα αρχίσετε να βλέπετε την αρχή της ουλίτιδας, μια μορφή της ασθένειας των ούλων.Τα ούλα μπορεί ακόμη και να αιμορραγήσουν λίγο εφόσον είναι ερεθισμένα.

Ένας μήνας: Μετά από 30 ημέρες χωρίς τη χρήση μια οδοντόβουρτσα, τα βακτήρια που ζουν μέσα στο στόμα πολλαπλασιάζονται τόσο που η ουλίτιδα είναι πλέον ορατή. Αιμορραγία, κόκκινα, ούλα με οίδημα και έντονα άσχημη αναπνοή. Επίσης αν καταναλώνετε ζαχαρούχα τρόφιμα, αυξάνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης τερηδόνας. Λευκές κηλίδες σχηματίζουν πάνω στα δόντια που είναι το πρώτο σημάδι φθοράς των δοντιών.

Ένα έτος: Ιδιαίτερα με μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη τερηδονίζονται (σαπίζουν) τα δόντια και συσσωρεύεται επιπλέον μικροβιακή πλάκα στις κοιλότητες επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη υπάρχουσα ουλίτιδα.

Συμβουλή: Βούρτσισμα τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και κυρίως το βράδυ και μην ξεχνάτε το οδοντικό νήμα. Μόνο με οδοντόβουρτσα δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη η στοματική υγιεινή!

Πηγή: https://www.yahoo.com/health/this-is-what-happens-if-you-dont-brush-your-teeth-201004376.html

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας  2310 822572
­