­

μικρογεύματα και στοματική υγιεινή, πρόληψη, προστασία δοντιών, τσίχλες, προστασία από τερηδόνα, σάλιο, salio, prolilsi, prostasia dontiwn, prostasia apo teridona, Τσαλιγοπούλου Ευθυμία, Λαγκαδά 130, Τηλέφωνο 2310 822572, οδοντίατρος, οδοντιατρικές υπηρεσίες, δόντια, υγεία στόματος, οδοντιατρική υγεία,  οδοντιατρείο, odontiatros, odontiatrikes upiresies, dontia, odontiatreio, odontiatriki ygeia, ygeia stomatos

Ερώτηση: Όταν είμαι σπίτι φροντίζω να βουρτσίζω τα δόντια μου μετά τα γεύματα, αλλά όταν βρίσκομαι έξω ή στη δουλειά, μου είναι αδύνατο να κουβαλάω οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα και να παλεύω με τα νερά σε ένα ξένο μπάνιο. Τι μπορώ να κάνω για να έχω τα δόντια μου καθαρά σε τέτοιες στιγμές;

Απάντηση: Αναμφισβήτητα έστω και το στεγνό βούρτσισμα (χωρίς οδοντόπαστα) είναι ότι καλύτερο. Ωστόσο, οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική λύση. Εάν όμως υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα μα την άρθρωση της σιαγόνας ή τους μασητήριους μύες του προσώπου, οι τσίχλες αποτελούν αντένδειξη.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ξεπλένετε καλά το στόμα σας με νερό και να μασάτε μια τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Η παραγωγή σιέλου που προκαλείται προωθεί την επαναλάτωση των δοντιών και ανεβάζει το pH στο στόμα . Τερηδονικές κοιλότητες σχηματίζονται όταν ένα δόντι χάνει μεταλλικά στοιχεία ταχύτερα από ό, τι τα αντικαθιστά μέσω του σάλιου.

Είναι τόσο απλό! Το σάλιο σας είναι το καλύτερο πράγμα που έχετε για να προστατεύσετε τα δόντια σας από το οξύ που προκαλούν τα βακτηρίδια κάθε φορά που τρώτε.

Κλείστε ένα ραντεβού μαζί μας  2310 822572
­